BEHANDELINGEN

Rust als medicijn

vaak is het beste advies wat je iemand met een klacht kunt geven RUST!
Da’s makkelijk zou je denken maar de ervaring leert dat dit advies heel moeilijk is op te volgen.
Ik wil je graag helpen om in alle rust het herstel van jou lichaam en/of geest te stimuleren.

Voetreflextherapie

De voet weerspiegelt het hele lichaam!
Op de voet bevinden zich zones die zijn verbonden met alle klieren, organen en andere delen van het lichaam. Wanneer je lichaam uit balans is kunnen er klachten ontstaan zoals o.a. pijn, vermoeidheid of niet lekker in je vel zitten.
Vaak is deze disbalans dan te zien en/of te voelen op de corresponderende zone op de voet. Door deze zogenaamde reflexzone te stimuleren, door bv massage, ontstaat er als eerste een diepe ontspanning waardoor de druk op zenuwen en vaten afneemt. De doorstroming van bloed en lymfe verbetert en hierdoor worden zuurstofrijke voedingsstoffen beter opgenomen en afvalstoffen beter afgevoerd.
Op deze manier wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd en het natuurlijk evenwicht hersteld. Klachten kunnen verminderen of helemaal verdwijnen.

Voetreflextherapie is een manier van behandelen waarbij je niet alleen kijkt naar de klacht maar ook naar de mens erachter. Een klacht is een teken dat het lichaam uit balans is en dit kan verschillende oorzaken hebben zowel op fysiek, mentaal als emotioneel gebied. Hier gaan we samen naar op zoek.

VoetreflexPlus™

De Plus achter voetreflex staat voor de extra Chinese massagetechnieken die ik tijdens mijn behandelingen gebruik. De Westerse techniek van het masseren van de reflexzones wordt gecombineerd met het stimuleren van meridianen en acupunctuurpunten, niet alleen op de voeten maar ook op onderbenen, armen, handen en hoofd. Dit zorgt ervoor dat de energiestroom in het lichaam in balans wordt gebracht.
De combinatie van beide behandelmethoden zorgt voor een verhoogd effect.

Ontspanningsmassage

Naast het behandelen van gezondheidsklachten is een voetreflexmassage erg geschikt om heerlijk te ontspannen. Het leven is vaak druk, gehaast en kent stressvolle momenten. Het is daarom belangrijk om op tijd tot rust te komen. Even je gedachten opzij zetten en terug naar jezelf. Een ontspanningsmassage zorgt voor een goede doorstroming van energie, je komt makkelijker tot rust en ervaart innerlijke balans.
In mijn praktijk kun je naast een ontspannen voetreflexmassage ook kiezen voor een massage van handen en armen of voor een hoofd-, nek- en rugmassage.
Een combinatie van de verschillende massages is ook een mogelijkheid.

De behandelingen zijn geen vervanging voor de reguliere gezondheidszorg maar vormen een waardevolle ondersteuning bij allerlei lichamelijke en psychische klachten.
Er wordt geen diagnose gesteld.

NB een ontspanningsmassage wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

info@bewustzzen.nl | © 2021 Copyright Bewustzzen Reflexologie Middelbeers | bewustzzen.nl